Zbog velikog interesa održane dvije radionice o društveno korisnom učenju

Zbog velikog interesa obrazovne zajednice dana 27. veljače i 10. ožujka 2020. u sklopu završnih aktivnosti EDUpolicy Lab projekta u Institutu za razvoj obrazovanja su održane dvije praktične radionice o pokretanju i provedbi programa društveno korisnog učenja.


Radionice su bile namijenjene nastavnicima na visokoobrazovnim ustanovama i predstavnicima organizacija civilnoga društva koji su zainteresirani za temu društveno korisnog učenja i imaju za cilj produbiti znanje o navedenoj temi.


U uvodnom dijelu radionice voditeljica projekta je upoznala sudionike s radom i aktivnostima IRO-a. Zatim je uslijedilo detaljnije upoznavanje sudionika s DKU metodom i njenim specifičnostima, načinom na koji se navedena metoda implementira u sklopu kolegija na ustanovama visokog obrazovanja, detektiranim prednostima i utjecajem na suradnju visokoobrazovnih institucija sa zajednicom, kroz konkretne primjere EDupolicy Lab projekta i Vodiča za društveno korisno učenje, publikacije proizašle iz projektnih aktivnosti.


Radionica je bila interaktivnog karaktera, sudionici su bili vrlo aktivni, postavljali pitanja i sudjelovali u raspravi. U završnom dijelu radionice sudionici su bili podijeljeni u grupe i imali su zadatak osmisliti kolegij koji će u sebi uključiti komponentu društveno korisnog učenja, nakon čega su predstavili svoje kolegije ostalima i zajednički raspravili o informacijama i zaključcima koje su usvojili.

Također, radionica je ujedno bila prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava nastavnika i predstavnika organizacija civilnog društva o interesima i idejama za implementaciju društveno korisnog učenja.


Projekt  EDUpolicy LAB — društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti nastoji povećati broj društveno aktivnih studenata/ica s razvijenim građanskim kompetencijama za rješavanje problema lokalne zajednice kroz razvoj i provedbu održivog programa društvenog učenja usmjerenog na socijalno isključene skupine u obrazovanju.

Nositelj projekta
Partneri
iro.jpg
images.png
Grb_prozirni_500.png

EDUpolicy LAB

Email: iro@iro.hr

Telefon: +385 1 4555 151

Kontakt osoba: Jasenka Begić
jbegic@iro.hr

Institut za razvoj obrazovanja (IRO)

Trg Nikole Zrinskog 9

10 000 Zagreb

  • Facebook Social Icon
  • Vimeo Social Icon

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj obrazovanje (IRO).
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2018 EDUpolicy LAB