Tim #Neshvaćeni održao Radionicu za korisnike Kuće sretnih ciglica

U sklopu projekta EDUpolicy LAB studentski tim #Neshvaćeni održao je 7. svibnja 2019. Radionicu za korisnike Kuće sretnih ciglica. Radionicu su vodili Igor Ilić, Monika Vidović i Manuela Mijatović. Voditelji radionice djeci su u početku objasnili što je cilj njihovog projekta, a zatim su ih upoznali s onim što će raditi.


Prije nego što je radionica započela, studenti su djecu proveli po prostorijama Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu te ih ukratko upoznali s uobičajenim radnim danom na fakultetu.Radionica je počela s učenjem plesova livo, nebesko i šmit. Nakon toga su djecu naučili dvije brojalice (Adam, Eva i Procvao je jorgovan) te dječje igre (Ringišpil i Truljave ćuprije). Onda su svi zajedno otišli u dvorištu gdje su odigrali još dvije igre (Poligon i Izvrnuto – naopako). Voditelji radionice su djecu naučili korake, tekstove, melodiju te su im pokazali kako su se nekada djeca igrala i da te iste igre i brojalice mogu iskoristiti i sami u svakodnevnim situacijama.


Voditelji su djecu počastili sokovima i grickalicama, a uz to su im i pokazali video uradak na kojemu djecu iz brodskog Posavlja izvode igre i plesove Slavonije.

Polaznici su bili zadovoljni s onim što su naučili, ali i samom činjenicom da se prvi puta nalaze u prostorijama nekoga fakulteta te su voditeljima izrazili želju da se ponovno vide i da nauče još dosta toga.

Nositelj projekta
Partneri
iro.jpg
images.png
Grb_prozirni_500.png

EDUpolicy LAB

Email: iro@iro.hr

Telefon: +385 1 4555 151

Kontakt osoba: Jasenka Begić
jbegic@iro.hr

Institut za razvoj obrazovanja (IRO)

Trg Nikole Zrinskog 9

10 000 Zagreb

  • Facebook Social Icon
  • Vimeo Social Icon

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj obrazovanje (IRO).
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2018 EDUpolicy LAB