Studentima RGNF-a dodijeljena dodatna 4 ECTS boda za društveno korisno učenje


Šestero studenata s RGNF-a, Lobel Zvonimir Daničić, Andrea Južnić, Valentina Kružić, Vlaho Pržić, Adelita Skitarelić i Margarita Tomić, sudjeluju u projektu društveno korisnog učenja EDUpolicy LAB – Društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti.


U sklopu projekta najprije su pohađali četverodnevni edukacijski modul u kojem je sudjelovalo 36 studenata i studentica Akademije dramske umjetnosti, Hrvatskih studija, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku te Volonterskog centra Slavonski Brod. Svrha modula je bila usvojiti teoretsko i praktično znanje vezano za metodu društveno korisnog učenja te društvenih inovacija. Uz podršku trenera i organizacijskog tima, studenti su dobili priliku raditi u interdisciplinarnim skupinama, osmišljavati društvene inovacije te upoznati se s vještinama pripreme i provedbe društveno orijentiranih projekata.


Studenti su se tijekom modula podijelili u tri tima. Prvi studentski tim je tim #OdrežiEtiketu i njihova ciljna skupina u sklopu projekta su mladi s problemima u ponašanju. Tim je do sada održao dvije aktivnosti, likovnu i sportsku radionicu.

Studentski tim #Mihael odabrao je za svoju ciljnu skupinu studente-roditelje te je njihov glavni cilj uskladiti obrazovni sustav sa stvarnim potrebama samofinanciranih studenata-roditelja. Uspješno su proveli anketu koju je ispunilo čak 263 studenata-roditelja koji studiraju na nekoj od sastavnica koje su uključene u projekt EDUpolicy LAB. Također, održali su i javnu tribinu na temu poteškoća s kojima se susreću studenti-roditelji.

Treći studentski tim je tim #Neshvaćeni koji se posvetio radu s nezbrinutom djecom. Dio tima iz Slavonskog Broda održao je tri aktivnosti s korisnicima Kuće sretnih ciglica. U sklopu aktivnosti korisnici su učili razne plesove, igre i brojalice. Zagrebački dio tima organizirao je dvije radionice, jedna je bila organizirani posjet Tehničkom muzeju u Zagrebu, a na drugoj radionici je provedena edukacija članova tima o radu s nezbrinutom djecom.


Također, članovi studentskih timova prisustvovali su webinaru "Društvenim inovacijama do boljeg obrazovanja" kojem možete pristupiti putem poveznice. Za svoj rad i veliki trud nagrađeni su s 4 ECTS boda koje im je dodijelila radna skupina za ECTS bodove Sveučilišta u Zagrebu.Nositelj projekta
Partneri
iro.jpg
images.png
Grb_prozirni_500.png

EDUpolicy LAB

Email: iro@iro.hr

Telefon: +385 1 4555 151

Kontakt osoba: Jasenka Begić
jbegic@iro.hr

Institut za razvoj obrazovanja (IRO)

Trg Nikole Zrinskog 9

10 000 Zagreb

  • Facebook Social Icon
  • Vimeo Social Icon

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj obrazovanje (IRO).
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

© 2018 EDUpolicy LAB